Prava prilika za investiranje u oduzetu imovinu na tržištu SAD

Investiranje u nekretnine je uvijek bio profitabilan posao. Ono spada u najpopularnije i najčešće vidove finansiranja. Ljudi koji se bave nekretninama pretežno namjenski kupuju nekretnine radi izdavanja ili prodaje i ostvarivanja profita. Posebnu pažnju treba posvetiti odnosu same cijene nekretnine i njenog potencijala da se prodajom ili izdavanjem ostvari prihod.

Kada je riječ o investiranju u nekretnine, obično se misli na kupovinu nove ili polovne imovine koja će se srediti i prilagoditi prodaji ili izdavanju. Međutim, da li ste razmišljali o investiranju u oduzetu imovinu?

Šta je oduzeta imovina?

Oduzeta imovina predstavlja rezultat vlasnika nekretnine koji nije mogao da održi korak sa uplatama hipoteke ili računom za porez na imovinu.

Pored toga, ovakva imovina nije uvijek zaplijenjena zbog kašnjenja u plaćanju. Nekada banke i zajmodavci nastoje da vrate imovinu da bi zaštitili svoje ulaganje. Može se desiti da zajmodavci oduzimaju imovinu ukoliko otkriju bilo kakvu hipotekarnu prevaru ili zbog nekih drugih potraživanja. Ovakva imovina se kasnije najčešće prodaje ispod tržišne vriednosti.

Zašto investirati u oduzetu imovinu?

Ima mnogo razloga za investiranje u ovakav vid imovine. Dva ključna i najprimamljivija razloga su cijena i potencijalni profit. Oduzeta imovina se prodaje po cijeni ispod tržišne vrijednosti. Na taj način, postoji mogućnost, na primjer, kupovine imovine u dijelu grada u kojem, u suprotnom, možda ne bi bili u mogućnosti da je kupite. Ili da kupite imovinu o kojoj ste nekada maštali, ali su cijene jednostavno bile previsoke.

Drugi dobar razlog za kupovinu oduzete imovine je upravo profit koji možete ostvariti. Ukoliko kupite oduzetu imovinu, po cijeni ispod tržišne, uložite u nju i uredite je, možete je prodati ili izdati i na taj način ostvariti profit.

Zapravo, investiranje u oduzetu imovinu je proces od par koraka. Prvo je potrebno kupiti tu imovinu, urediti je, izdati ili prodati, refinansirati i ponoviti postupak.

Nakon same kupovine imovine, najčešće se javlja pitanje kako je renovirati i učiniti je prijatnim ambijentom za život. Kako biste povećali vrijednost vaše imovine potrebno je posvetiti se uređenju ključnih stvari. Nekoliko stvari koje možete uraditi kako bi poboljšali vašu imovinu, a koje ne koštaju mnogo su: farbanje ulaznih vrata, dovršavanje podova i mijenjanje pločica, postavljanje roletni, čišćenje i pranje fasade, uklanjanje zastarjelih tendi, zamjena svjetiljki, brojeva adrese ili poštanskog sandučeta, čišćenje dvorišta, sadnja trave, popravka slomljene ograde ili kapije, čišćenje oluka itd. Ovo su neke od osnovnih stvari koje nije teško odraditi, a koje će zasigurno unijeti svježinu i samoj nekretnini povećati cijenu.

Tako sređena imovina sada je spremna da bude izdata ili prodata. Sami odlučujete da li vam se više isplati da je prodate ili izdajete, odnosno šta je vaš krajnji cilj. Takođe, samostalno možete prolaziti kroz kompletan proces i potražiti potencijalne klijente, ili jednostvno angažovati agenciju da to uradi umjesto vas i u saradnji sa vama.

Bilo da već poslujete u ovoj oblasti ili ste novi na ovom tržištu, AMR Global Advisors sarađuje sa partnerskom kompanijom Black Mountain Group pruža investitorima, partnerima i zajmodavcima izvanredne i sigurne mogućnosti ulaganja. Olakšajte postupak investiranja što je više moguće kroz savremenu tehnolgiju i transparentnost.

Black Mountain Group posluje na tržištu SAD, a više o njihovim projektima možete pročitati na web sajtu www.blackmgroup.com. BMG-ov menadžerski tim ima decenije iskustva u investiranju u nekretnine u uspješnom razvoju, upravljanju nekretninama i neprestano prati razvojne trendove.

Kontaktirajte ih ili zapratite na društvenim mrežama Facebook, Instagram i LinkedIn, kako biste se dodatno informisali i bili u toku sa svim aktuelnostima iz BMG investicionog fonda.

AMR Global Advisors

+382 69 01 14 14

Citizenship by Investment in MontenegroUltimate guide

Find more about the important information and benefits of this program.